Disse butikkene tilbyr åpent kjøp

En rekke butikkjeder gir deg pengene tilbake om du skulle angre på kjøpet. Men ikke alle.

En rekke butikkjeder tilbyr i dag åpent kjøp, også kalt returrett og angrerett. Det betyr at du kan få pengene tilbake hvis du skulle angre på kjøpet. Foto: Per Ervland
En rekke butikkjeder tilbyr i dag åpent kjøp, også kalt returrett og angrerett. Det betyr at du kan få pengene tilbake hvis du skulle angre på kjøpet. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I "gamle dager" var det viktig å tenke seg skikkelig om før man kjøpte et produkt. Så snart produktet var betalt - så var det kundens eiendom - for alltid. Selv om ektefellen i etterkant høylydt skulle ytre at kjøpet ikke var spesielt gjennomtenkt.

I dag er det ikke lenger like risikabelt å gjøre et skikkelig bomkjøp. Skulle ektefellen slå seg fullstendig vrang, åpner nemlig i dag en rekke butikkjeder for at du kan komme luskende tilbake med halen mellom bena.

Har blitt vanlig

Denne servicen tilbys under en rekke ulike navn, deriblant "Åpent kjøp" og "Angrerett". Og innebærer at du som kunde i løpet av en gitt tidsperiode kan komme tilbake med produktet og få pengene tilbake.

Mens denne servicen for noen år siden var lite utbredt, tilbyr i dag et flertall av de store kjedene en eller annen form for åpent kjøp. DinSide vil i løpet av de nærmeste dagene gi deg oversikt over en lang rekke bransjer, og innleder i dag med tre av dem.

Elektronikk: 5 av 7 gir 30 dager

Vår undersøkelse viser at hele 5 av 7 kjeder i elektronikkbransjen tilbyr åpent kjøp - og at alle fem har valgt å legge seg på hele 30 dager. Blant disse er kjempene Elkjøp og Expert. Til vår overraskelse viser det seg også at Lefdal tilbyr 30 dager returrett. Dette til tross for at Lefdal ikke avslører dette på sine nettsider og ikke markedsfører denne servicen i sine kundeaviser. Da vi tok kontakt med ledelsen i Lefdal, ble vi imidlertid forsikret om at Lefdal ikke ønsker å være dårligere enn sine konkurrenter på noe område, og derfor har praktisert og fortsatt praktiserer 30 dager returrett. Også Siba og Computer City - som har samme eier - gir kundene frihet til å komme tilbake i hele 30 dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.