Arbeidsliv

Disse corona-reglene forlenges ut året

Noen av de midlertidige reglene for permittering, syke- og omsorgspenger består, men noe forsvinner.

PERMITTERT? Flere av permitteringsreglene som ble innført under pandemien vil vare ut 2021. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PERMITTERT? Flere av permitteringsreglene som ble innført under pandemien vil vare ut 2021. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Vår nye arbeids- og inkluderingsministeren Hadia Tajik (Ap) har hatt et møte med partene i arbeidslivet, og nå klart at mange av coronatiltakene forlenges ut året.

Dette er ifølge Tajik nødvendig for å gi trygghet i det som for mange fortsatt er ei vanskelig tid.

- Etter denne forlengelsen vil vi være nærmere en normaltilstand. Da kan vi gå inn i 2022 med mer ordinære virkemidler, tilpasset situasjonen i arbeidsmarkedet, sier ministeren på Regjeringen.no.

Så, hvilke corona-regler forlenges? Simployer oppsummerer:

Sykepenger

Dette betyr at retten til sykepenger ved fravær fra arbeidet på grunn av coronaviruset eller mistanke om slik sykdom, videreføres til og med 31. desember 2021.

- Refusjonsordningen for corona-fravær fra dag fire opphørte imidlertid 1. oktober, så denne regelen er derfor ikke videreført, sier juridisk HR- og ledelsesrådgiver Atle Torp i Simployer.

Omsorgspenger

Når det gjelder særreglene for omsorgspenger, forlenges flere av disse ut året. Foreldre har rett til omsorgspenger...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer