«Olga-svindel»

Disse damene er ekstra svindelutsatt

Olga, Kari, Sigrid, Gerd og Ragnhild er navn som var svært populære for 80 år siden, og i disse dager blir flere damer med disse navnene utsatt for svindel.

SVINDEL: DNB advarer mot en ny svindel, «Olga-svindel». Foto: Shutterstock / NTB Scanpix. Reporter: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer
Publisert

Kjenner du ei eldre dame som heter Olga, Kari, Gerd, Sigrid, Anne eller Ragnhild?

Da bør du advare henne mot svindelbølgen som skyller inn over landet i disse dager. Og, bærer du ett av navnene selv, bør du være ekstra på vakt.

Den siste tiden har nemlig «Olga-svindel» blitt et begrep. Svindlere går nå etter kvinner med navn som var populære for 80 år siden, som for eksempel Olga, Kari, Sigrid, Gerd, Ragnhild og Anne. De får kvinnene til å oppgi BankID-en sin, og tømmer deretter kontoen deres for penger.

- De fleste som så langt er blitt utsatt for dette heter faktisk Olga, opplyser Terje Aleksander Fjeldvær, DNBs svindel- og bedrageriekspert, i en pressemelding.

Lurt for over én million

I går kunne NRK fortelle at nok en Olga var lurt, denne gang for 1,1 millioner kroner. Kvinnen er kunde av Sparebank 1.

Akkurat det samme som har skjedd blant DNB-kunder, der totalt 20 kunder er rammet, har nå altså rammet Sparebank 1 også.

– De er utspekulerte, de vet eksakt hvem de er ute etter, sier kommunikasjonsdirektør Thor-Christian Haugland i Sparebank 1 overfor NRK, og karakteriserer svindelen som hjerteskjærende og brutal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer