Disse er aller sintest

Sinne er mer vanlig blant de som er under 30, og hos dem som har barn i hus.

Publisert
Sist oppdatert

Er du under 30, har barn i hus, eller ikke så mye utdanning? Ifølge en amerikansk undersøkelse er det dermed sannsynlig at du er oftere sint enn de noe eldre, barnløse og høyt utdannede.

Live Science refererer til en studie utført av blant andre forsker Scott Schieman ved universitetet i Toronto. 1800 amerikanere ble stilt spørsmål om når og hvordan de føler sinne, for å få et sosialt portrett av sinne i USA. Både mild irritasjon, kjefting og mer utagerende sinne ble registrert.

Les også: Sinnatagger får hjerteproblemer Les også: Tips for sinnatagger

Få det ut

Sinne er en normal, mennesklig følelse, og det å bite det i seg, kan være skadelig. En god krangel forlenger nemlig livet. De som uttrykker sitt sinne kan faktisk se ut til å leve lenger enn de som holder følelsene lukket inne.

Stressfaktorer

Schiemans studie viser flere nøkkelforbindelser til sinne. For det første, folk under 30 år opplevde sinne i alle former og styrker oftere enn de litt eldre. Sinne forsvinner med alderen. Forskeren mener at det er fordi unge er mer utsatt for stressfaktorene som trigger sinte følelser:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer