Disse er barna slemme mot

Barn kan være grusomme mot hverandre. Og de er kresne på hvem som får unngjelde.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny studie ved universitetet i Kansas viser at barn er mer sympatisk innstilt til jevnaldrende med feil eller plager de anser som uforskyldte.

Eksempler på dette er astma, fattigdom eller uheldige fysiske trekk.

Overvektige barn mobbes

Overvektige barn får ikke samme sympati. Barna anser tilstanden som til dels selvforskyldt, og dermed er det etter deres logikk fritt fram for å bruke kallenavn, erte og mobbe.

Tykke barn mobbes

- Studien viser at hvis barn mener uønskede fysiske trekk på noen måte kan kontrolleres av den enkelte, så reagerer de oftere negativt overfor personer som har disse trekkene, sier Jennifer Livengood, en av forskerne bak studien, i en pressemelding.

Mange unge er tunge

Hvis barna selv ikke hadde egen erfaring med de såkalt uønskede trekkene, økte risikoen ytterligere for at de oppførte seg dårlig mot noen med disse trekkende.

Det kom også fram at gutter var verre mobbere enn jenter.

Barnet blir hva du spiser

«Skyld» i egen situasjon

I studien ble det blant annet gjennomført intervjuer med barn i tredje og sjette klasse. Barna skulle si hva de mente om ulike fiktive jevnaldrende elever; en fattig, en som var dårlig i gym, en overvektig, en aggressiv, en sjenert, en med astma og en med ADHD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer