Disse er ikke rike

Har ikke engang råd til å betale tannlege og medisiner.

49 prosent av 1000 spurte studenter må stadig droppe sosialt liv med familie og venner, fordi de ikke har råd. Foto: Colourbox.com
49 prosent av 1000 spurte studenter må stadig droppe sosialt liv med familie og venner, fordi de ikke har råd. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Myten om studenten som lever på kafé og har et heftig uteliv er usant. Hver tredje har droppet tannlegebesøk, hver tiende har latt vær å kjøpe nødvendig medisin. Halvparten har sittet hjemme i stedet for å møte venner eller familie til sosialt samvær av økonomiske grunner, skriver Liv Irene Haug, forbrukerøkonom i Nordea.

Undersøkelsen Studentens økonomiske virkelighet Norge 2008 er utført i Norge, Finland, Danmark og Sverige, av Nordea.

Her får du gode studentrabatter

Dropper helsa

Studentene i undersøkelsen ble spurt hvilke utgifter de måtte droppe på grunn av dårlig økonomi.

34 prosent hadde ikke råd til å gå til tannlegen, 49 prosent måtte stadig droppe å be familie og venner på middag og dra ut på byen. Ni prosent hadde ikke råd til nødvendige medisiner. 29 prosent hadde ikke råd til å erstatte forbruksvarer som tv, pc og kjøleskap.

- Det er en prioritering, og det er alvorlig at de ikke har råd til å prioritere helsa si, ved å gå til tannlegen eller kjøpe medisiner, sier Haug.

Verktøyene som gjør det lettere å være student

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.