Disse er klare for digital postkasse

Men mange mangler fortsatt, og forvirringen er stor.

DIGITAL BOT: Noe gladmelding er det jo ikke akkurat, men nå kan du få fartsboten i din digitale postkasse. Foto: NTB SCANPIX
DIGITAL BOT: Noe gladmelding er det jo ikke akkurat, men nå kan du få fartsboten i din digitale postkasse. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For vanlige folk kan overgangen til digital, offentlig postkasse se ut som et eneste stort rot.

For det første er det ikke så lett å skjønne forskjellen på vanlig e-post og såkalt «digitalpost», som myndighetene kaller det (digitalpost er bare enveis - fra myndighetene til deg, og skal være sikrere).

For det andre finnes det to aktører: Digipost eller E-boks. Du kan godt ha begge, men du kan bare velge én av dem for å motta offentlig informasjon. Samtidig kan forsikringsselskaper, banker og andre som vil bruke digitalpost fritt velge hvilken aktør de vil samarbeide med.

LES OGSÅ: Har du ennå ikke skaffet deg digital postkasse?

Gidder ikke svare

Med andre ord kan du risikere at selv om du har registrert deg hos Digipost, må du ha E-boks i tillegg for å få post fra banken din.

Og selv om noen offentlige instanser er i gang (se liste nederst i artikkelen), er det slett ikke alle som er det. Mange har ikke utarbeidet en plan, slik de skal. Og flere har ifølge digi.no ikke giddet å svare engang.

Blant disse er NRK, Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet - alle institusjoner mange av oss både kjenner og forholder oss til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer