Sykefravær

Disse er mest syke

Nav melder om markant økning i sykefraværet, både det legemeldt og egenmeldte fraværet. Det er imidlertid noen som skiller seg ut blant de syke.

HJEMMESKOLE TAR PÅ: Det gjelder både for store og små. Nye sykefraværstall fra Nav viser at yrker innen undervisning, det vil si skole og barnehage, har størst økning i sykefravær akkurat nå. Foto: Heiko Junge/NTB
HJEMMESKOLE TAR PÅ: Det gjelder både for store og små. Nye sykefraværstall fra Nav viser at yrker innen undervisning, det vil si skole og barnehage, har størst økning i sykefravær akkurat nå. Foto: Heiko Junge/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Sykefraværet er høyere enn normalt, men vi har sett svingninger mellom kvartalene i hele coronapandemien. I starten av fjoråret var også sykefraværet omtrent på samme nivå som nå, fastslår arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

- Vi følger utviklingen nøye og håper at sykefraværet vil synke etter hvert som samfunnet går tilbake til normaltilstand, fortsetter han.

Ferske tall fra Nav viser nemlig at det totale sykefraværet i andre kvartal av 2021 er på 6,3 prosent (sesongjustert) - noe som er en økning på 7,3 prosent fra forrige kvartal.

Tallene til Nav viser ikke til antall personer, men tapte dagsverk av avtalte dagsverk.

Lege- og egenmeldt øker

Selv om økningen er aller størst i det egenmeldte sykefraværet, altså det vi melder uten å ha sykmelding, er det også økning i det legemeldte sykefraværet:

  • Det sesongjusterte, egenmeldte fraværet ligger på 0,9 prosent, en økning på 28,3 prosent.
  • Legemeldt sykefravært, på den annen side, er på 5,4 prosent ut fra de sesongjusterte tallene, hvilket er en økning på 4,3 prosent fra kvartalet før.

Det legemeldte sykefraværet utgjør totalt 6 843 855 tapte dagsverk hvis vi ser bort fra de sesongjusterte tallene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer