Disse får 37.000 i skattesmell

822.000 nordmenn får restskatt for 2019, og de som er bosatt i Oslo må betale tilbake mest skatt i snitt.

SKATTEMELDINGEN: Har du sjekket tallene i skattemeldingen? Over 800.000 nordmenn har fått restskatt for 2019. Foto: Berit B. Njarga
SKATTEMELDINGEN: Har du sjekket tallene i skattemeldingen? Over 800.000 nordmenn har fått restskatt for 2019. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Onsdag 1. april kan Skatteetaten varsle om at de har sendt skattemeldingen til 4,9 millioner personer.

Så langt ligger 822.000 personer an til å måtte betale restskatt - og i ett fylke er snittbeløpet langt høyere over hva man skylder, enn i resten av landet.

33,7 milliarder tilbake

Har du fortsatt ikke fått beskjed om å sjekke skattemeldingen fra Skatteetaten, bør du likevel gå inn og ta en sjekk: Dinside har fått flere tips om at de som har fått skattemeldingen i løpet av de siste dagene i mars, ikke har blitt varslet på e-post eller SMS.

8 av 10 lønnstakere og pensjonister ligger an til å få skatt til gode ifølge den foreløpige skatteberegningen, skriver Skatteetaten i en pressemelding. Tilsammen er det snakk om 33,7 milliarder kroner som disse vil få tilbake.

822.000 personer, hvilket tilsvarer to av ti skattytere – får restskatt på til sammen 20,5 milliarder kroner, ifølge foreløpige tall.

– Dersom du må betale restskatt, får du skatteoppgjøret tidligst i juni. Det gjelder også de som ikke sender inn skattemeldingen, det vil si at du lar den bli levert automatisk ved fristen, forklarer skattedirektøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer