Revidert nasjonalbudsjett 2020

Disse får beholde dagpengene lenger

Regjeringen foreslår å forlenge perioden for mottak av dagpenger.

FORLENGER DAGPENGEPERIODEN: Permitterte og arbeidsledige får beholde dagpengene lenger. Foto: NTB Scanpix
FORLENGER DAGPENGEPERIODEN: Permitterte og arbeidsledige får beholde dagpengene lenger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tirsdag legger regjeringen fram sitt reviderte nasjonalbudsjett, som på grunn av situasjonen knyttet til coronapandemien har ført til en rekke endringer i budsjettet som ble lagt frem i høst.

Svært mange har som kjent blitt permittert eller mistet jobben den siste tiden, og arbeidsledigheten er historisk stor.

Nå foreslår regjeringen å forlenge dagpengeperioden til både de permitterte, og for de arbeidsledige som er i ferd med å bruke opp dagpengerettighetene sine.

Dagpenger ut oktober

«Regjeringen foreslår å bevilge 53 430 millioner kroner til dagpenger», skriver regjeringen i sitt reviderte nasjonalbudsjett, og viser til at coronapandemien og tiltak mot smitte har ført til kraftig økning i antall permitterte og flere mottakere av dagpenger.

«Midlertidige regelendringer for å styrke arbeidstakeres inntektssikring og redusere bedriftenes kostnader ved permitteringer har, isolert sett, bidratt til å øke utgiftene med om lag 20 milliarder kroner», skriver de videre.

De viser til at maksimal stønadsperiode for dagpenger normalt er 52 eller 104 uker, avhengig av dagpengegrunnlaget. Nå foreslår de å forlenge stønadsperioden for dem som har brukt opp sine dagpengerettigheter etter 29. februar 2020, eller er i ferd med å gjøre det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer