Pris på SFO/AKS

Disse får billigere skolefritidsordning

Regjeringen setter et tak på SFO/AKS-prisen, slik at den blir lavere for familier med dårlig råd. Noen får også helt gratis skolefritidsordning.

ØVRE GRENSE: Regjeringen setter en øvre grense på hva SFO kan koste, og den er på maks seks prosent av familiens inntekt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
ØVRE GRENSE: Regjeringen setter en øvre grense på hva SFO kan koste, og den er på maks seks prosent av familiens inntekt. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Familier med lav inntekt og som bor i en kommune som tar seg godt betalt for SFO-plassen, vil tjene på at det nå settes et tak på hvor høy foreldrebetalingen skal være.

En SFO-plass for første- og andreklassinger skal koste maks seks prosent av familiens inntekt fra neste høst, forteller Venstre-leder Trine Skei Grande. Dessuten blir det gratis SFO for elever som går i 5.–7. klasse og har særskilte behov.

Med innføringen av inntektsgradert betaling har Grande vunnet en delseier i dragkampen om neste års budsjettmidler. Venstres mål er at lavinntektsfamilier skal få gratis kjernetid i skolefritidsordningen, eller aktivitetsskole som det også kalles.

– Et løft

– Dette er et stort økonomisk løft som vi må ta trinnvis, som i barnehagen, sier Grande til NTB.

Grande håper flere barn med innvandrerbakgrunn og fra lavinntektsfamilier får gå på SFO når prisen blir lavere.

– Vi vet at SFO er viktig både for forebygging og inkludering: Det er å få være en del av vennegjengen og delta på aktiviteter, sier Grande.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer