Disse får feriepenger i januar

Mottok du dagpenger i fjor, får du feriepenger allerede i januar.

FERIETILLEGG:Har du vært arbeidsledig i 2013, får du utbetalt et ferietillegg i januar.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
FERIETILLEGG:Har du vært arbeidsledig i 2013, får du utbetalt et ferietillegg i januar. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mens de fleste må vente på feriepenger til sommeren, er det enkelte som får disse utbetalt allerede nå, nærmere bestemt de som mottar dagpenger på grunn av arbeidsledighet.

Her kan du sjekke om du får utbetalt feriepenger fra NAV i disse dager.

Arbeidsledig i åtte uker

Det er ifølge NAVs nettsider de som har mottatt dagpenger i mer enn åtte uker i 2013 som får utbetalt ferietillegget.

Dette utgjør rundt 80.000 personer, ifølge tall DinSide har fått fra NAV.

Feriepengene utgjør 9,5 prosent av totalbeløpet du har fått utbetalt i fjor. Pengene skal ifølge NAV være inne på konto innen utgangen av januar.

Ferietillegget utbetales også av sykepenger til personer som var dagpengemottakere før sykepengeperioden startet. Det samme gjelder mottakere av foreldrepenger, hvor fedre ved fødsel og både mor og far ved adopsjon har mottatt dagpenger før perioden med foreldrepenger starter.

Også andre NAV-brukere mottar feriepenger, men de må vente til slutten av mai.

Disse får feriepenger i mai

Det er de som har mottatt sykepenger, svangerskapspenger, foreldrepenger ved fødsel/adopsjon, pleiepenger eller opplæringspenger i 2013, som må vente til mai før de mottar feriepenger.

Generelt er satsen 10,2 prosent, men for mottakere av sykepenger som fylte 59 år i løpet av 2013, er satsen 12,5 prosent.

Er du i jobb, men sliter med å få pengene til å strekke til? Husk at du kan be arbeidsgiver om å få feriepengene tidligere, fremfor å spe på med kredittkort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer