Disse får feriepenger i mai

Gjelder de som har mottatt enkelte typer støtte fra NAV i 2012.

Fikk du barn i 2012 og hadde krav på foreldrepenger, vil du få feriepenger fra NAV i mai. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
Fikk du barn i 2012 og hadde krav på foreldrepenger, vil du få feriepenger fra NAV i mai. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Allerede i mai får en rekke nordmenn utbetalt feriepenger, nærmere bestemt fra NAV. Men dette avhenger av hvilken støtte du fikk i 2012.

Her kan du sjekke om du får feriepenger og når de eventuelt kommer inn på konto.

Disse får feriepenger

Det er de som har mottatt sykepenger, svangerskapspenger, foreldrepenger ved fødsel/adopsjon, pleiepenger eller opplæringspenger i 2012, som vil motta feriepenger.

Dessuten gjelder dette kun for arbeidstakere og ikke for selvstendig næringsdrivende, frilansere eller mottakere av dagpenger. Sistnevnte har derimot fått utbetalt et ferietillegg i slutten av januar.

Utbetalingsdato for feriepengene er 31. mai, ifølge NAVs pressetjeneste.

Under kan du se hvor mye feriepengene utgjør for de enkelte gruppene.

Er du mottaker av støtte fra NAV her og nå, anbefaler vi deg å sjekke om du kan reise til utlandet i ferien uten å miste støtten.

Feriepenger av sykepenger

Var du sykemeldt i løpet av 2012, har du krav på feriepenger av de 48 første sykepengedagene. Har du vært sykemeldt lenger, har du altså ikke krav på feriepenger for mer enn disse dagene.

Du får utbetalt 10,2 prosent av de sykepengene som gir rett til feriepenger, eller 12,5 prosent for arbeidstakere som fylte 59 år i fjor.

Les også: Var du i jobb i fjor? Sjekk hvor mye du får i feriepenger til sommeren her

Foreldrepenger ved fødsel/adopsjon

Fikk du barn i 2012 og mottok foreldrepenger ved fødsel eller adopsjon, kommer det feriepenger på konto i mai. Hva slags utbetaling du har hatt avgjør hvor mye feriepenger du får, og satsen er 10,2 prosent:

Har du hatt 100 prosent utbetaling, får du feriepenger for de første 12 ukene av stønadsperioden. Har du derimot hatt 80 prosent uttak, vil du få utbetalt feriepenger for de første 15 ukene.

Svangerskapspenger

Også de som har mottatt svangerskapspenger i 2012, mottar feriepenger i mai i år, nærmere bestemt for de 64 første dagene. Også her er satsen 10,2 prosent.

Les også: Spareråd for årets skatteoppgjør

Pleiepenger og opplæringspenger

Har du mottatt pleiepenger eller opplæringspenger i fjor, vil du få feriepenger for de første 12 ukene. Feriepengene utgjør også her 10,2 prosent av beløpet for den nevnte perioden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer