Disse får halv skatt

Det er ikke bare lønnsmottakere som får lavere skattetrekk i november eller desember.

FØR JUL: For noen år siden åpnet Skatteetaten for at man kunne trekke lavere skatt i november i stedet for desember, for at dette skulle komme til nytte i god tid før jul. Foto: Morten Holm / NTB
FØR JUL: For noen år siden åpnet Skatteetaten for at man kunne trekke lavere skatt i november i stedet for desember, for at dette skulle komme til nytte i god tid før jul. Foto: Morten Holm / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klar for halv skatt i desember? Akkurat som arbeidsgivere sparer for deg, slik at det ser ut som om du får «halv skatt» på november- eller desemberlønningen din, er det også skattelettelser på en rekke Nav-utbetalinger i førjulstida.

Tradisjonelt har dette reduserte skattetrekket vært i desember, men for noen år siden åpnet Skatteetaten for at arbeidsgivere og pensjonsutbetalere kunne trekke lavere skatt i november i stedet, for at dette skulle komme ansatte til gode i god tid før julestria starter.

Her får du oversikten.

Disse får lavere skattetrekk

Skatteetaten har ansvar

Når det gjelder skattetrekk på ytelser fra Nav, er det Skatteetaten som har ansvar for skatt og skattekort.

Frivillig skattetrekk blir trukket også i desember, med mindre du melder fra i forkant at det skal stoppes, skriver Nav.

Halvt skattetrekk på sykepenger i desember gjelder bare for utbetalinger for desember, og som utbetales i desember.

Betaler du Svalbardskatt eller kildeskatt, er det ordinært skattetrekk i desember.

Mistenker eller frykter du at du får restskatt, fordi du har betalt for lite skatt gjennom året, kan det være smart å be arbeidsgiver trekke full skatt også av julelønna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer