Strømstøtte, juli (for juni)

Disse får mest

Én region hadde de høyeste strømprisene og får dermed mest strømstøtte.

REGN UT: Du kan sjekke hva din totale strømregning for juni blir med DinSides strømstøttekalkulator. Foto: Pål Joakim Pollen
REGN UT: Du kan sjekke hva din totale strømregning for juni blir med DinSides strømstøttekalkulator. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Nok en måned er passert, og der regionene øst, vest og sør tidligere har hatt tilnærmet identisk strømpris, ble det litt annerledes på juni-regnskapet.

For mens snittprisen for strøm var på 188 øre (inkl moms) i øst og vest, var den på 233 øre i den sørligste strømregionen. Det betyr også at det er innbyggere i denne regionen som får mest i strømstøtte, og etter strømstøtten reduseres denne prisforskjellen fra 45 øre til 9 øre.

For fremdeles er strømstøtten på 80 prosent av den delen av strømprisen som overstiger 70 øre (eks moms), opp til et forbruk på 5000 kWt. Satsen økes til 90 prosent i årets tre siste måneder. Fra og med denne måneden inntrer imidlertid den nye nettleiemodellen som kan gi dyrere nettleie for den som ikke er flink til å spre strømforbruket gjennom døgnet:

Innbyggere i Midt- og Nord-Norge har fremdeles langt lavere strømpriser enn i resten av landet, med snittpriser i juni på henholdsvis 14,8 øre (inkl moms) og 8,56 øre (uten moms). Det betyr at man ikke får strømstøtte i disse regionene for juni heller.

Hvordan juni-regninga blir seende ut for din del, kan du sjekke i DinSides strømstøttekalkulator under:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.