Strømstøtte, juli (for juni)

Disse får mest

Én region hadde de høyeste strømprisene og får dermed mest strømstøtte.

REGN UT: Du kan sjekke hva din totale strømregning for juni blir med DinSides strømstøttekalkulator. Foto: Pål Joakim Pollen
REGN UT: Du kan sjekke hva din totale strømregning for juni blir med DinSides strømstøttekalkulator. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert

Nok en måned er passert, og der regionene øst, vest og sør tidligere har hatt tilnærmet identisk strømpris, ble det litt annerledes på juni-regnskapet.

For mens snittprisen for strøm var på 188 øre (inkl moms) i øst og vest, var den på 233 øre i den sørligste strømregionen. Det betyr også at det er innbyggere i denne regionen som får mest i strømstøtte, og etter strømstøtten reduseres denne prisforskjellen fra 45 øre til 9 øre.

For fremdeles er strømstøtten på 80 prosent av den delen av strømprisen som overstiger 70 øre (eks moms), opp til et forbruk på 5000 kWt. Satsen økes til 90 prosent i årets tre siste måneder. Fra og med denne måneden inntrer imidlertid den nye nettleiemodellen som kan gi dyrere nettleie for den som ikke er flink til å spre strømforbruket gjennom døgnet:

Innbyggere i Midt- og Nord-Norge har fremdeles langt lavere strømpriser enn i resten av landet, med snittpriser i juni på henholdsvis 14,8 øre (inkl moms) og 8,56 øre (uten moms). Det betyr at man ikke får strømstøtte i disse regionene for juni heller.

Hvordan juni-regninga blir seende ut for din del, kan du sjekke i DinSides strømstøttekalkulator under:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer