Strømstøtte januar

Disse får strømstøtte

Nå er tallene klare.

STRØMSTØTTE: Nå er tallene for januar klare. Foto: Gorm Kallestad / NTB .
STRØMSTØTTE: Nå er tallene for januar klare. Foto: Gorm Kallestad / NTB . Vis mer
Publisert

Ny måned, ny runde med strømstøtte. For ja, strømprisene er fortsatt unormalt høye i Norge.

I desember var strømprisene jevnt høye i hele Norge, og for første gang ble det også utbetalt for innbyggerne i Nord-Norge. Det får de ikke for forbruket i januar ettersom snittprisen falt til 46,38 kilowattime, som er 20 øre høyere enn i januar 2022.

Men vi skal ikke gå mange åra tilbake før prisene var høyere i Nord-Norge: i januar 2019 lå snittprisen på drøyt 50 øre/kWt.

Innbyggerne i Midt-Norge får heller ikke utbetalt strømstøtte. I strømregionen, som huser blant annet Molde og Trondheim, endte snittprisen på 87,01 øre per kWt inklusiv moms.

Innslagspunktet for strømstøtte er 87,5 øre/kWt.

Strømstøtte i sør

I de tre dyreste strømregionene, Sør-, Øst- og Vestlandet, vil staten dekke deler av regninga for januar. Snittprisen var henholdsvis 158,23 øre/kWt i øst og sør, mens den var noe høyere i vest på 160,95 øre/kWt.

Det betyr at strømstøtten dekker 63,66 øre per kWt Sør- og Øst-Norge, samt 66,11 øre/kWt i Vest-Norge.

For å gjøre det enkelt, har vi samlet de tre i prisgrafen under, men nederst i saken kan du bruke vår strømstøttekalkulator for å regne ut hvordan regninga di blir for januar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer