Forsikring som student

Disse forsikringene trenger du

Det kan fort bli dyrt dersom du ikke har egen forsikring.

FORSIKRING: Studenter er kanskje ikke klar over at de ikke er forsikret. Foto: Jacob Lund / Shutterstock / NTB
FORSIKRING: Studenter er kanskje ikke klar over at de ikke er forsikret. Foto: Jacob Lund / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Når man flytter hjemmefra er det mye viktig å huske på, og forsikringer er noe du ikke bør glemme. Til tross for at det kanskje ikke er første prioritert å ordne, kan det koste deg dyrt å glemme.

- Det er veldig mange unge som ikke har egen forsikring, da det enten kan oppleves som både unødvendig og dyrt. Og studentene er kanskje ikke klar over at de ikke er forsikret, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind Forsikring.

Disse bør man ha

Tryg anbefaler at studenter som bor hjemmefra tegner egen forsikring, minimum reiseforsikring og innboforsikring.

I tillegg anbefaler vi at studenter tegner ulykkesforsikring, som gjør det enklere å håndtere økonomiske konsekvenser etter en ulykke, forklarer kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring

Dekket av foreldre?

- Hvis foreldre har innboforsikring hos oss, er studenten omfattet av foreldrene sin innboforsikring så lenge de studerer og har folkeregistrert adresse hos foreldrene, forklarer Hofstad-Nielsen i Fremtind Forsikring.

- Det er uansett viktig at man setter seg godt inn i hvilke dekninger som finnes og hva som vil være konsekvensen av at studenten melder flytting til Folkeregisteret, fortsetter hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer