Forsikring som student

Disse forsikringene trenger du

Det kan fort bli dyrt dersom du ikke har egen forsikring.

FORSIKRING: Studenter er kanskje ikke klar over at de ikke er forsikret. Foto: Jacob Lund / Shutterstock / NTB
FORSIKRING: Studenter er kanskje ikke klar over at de ikke er forsikret. Foto: Jacob Lund / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Når man flytter hjemmefra er det mye viktig å huske på, og forsikringer er noe du ikke bør glemme. Til tross for at det kanskje ikke er første prioritert å ordne, kan det koste deg dyrt å glemme.

- Det er veldig mange unge som ikke har egen forsikring, da det enten kan oppleves som både unødvendig og dyrt. Og studentene er kanskje ikke klar over at de ikke er forsikret, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind Forsikring.

Disse bør man ha

Tryg anbefaler at studenter som bor hjemmefra tegner egen forsikring, minimum reiseforsikring og innboforsikring.

I tillegg anbefaler vi at studenter tegner ulykkesforsikring, som gjør det enklere å håndtere økonomiske konsekvenser etter en ulykke, forklarer kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring

Dekket av foreldre?

- Hvis foreldre har innboforsikring hos oss, er studenten omfattet av foreldrene sin innboforsikring så lenge de studerer og har folkeregistrert adresse hos foreldrene, forklarer Hofstad-Nielsen i Fremtind Forsikring.

- Det er uansett viktig at man setter seg godt inn i hvilke dekninger som finnes og hva som vil være konsekvensen av at studenten melder flytting til Folkeregisteret, fortsetter hun.

Når man slutter å studere eller melder flytting i Folkeregisteret må man ha sin egen innboforsikring.

- Når det gjelder reiseforsikring, er studentene omfattet av foreldrenes forsikring inntil de er 21 år, sier skadeforebygger Hofstad-Nielsen.

Det kan være ulik praksis på hva andre forsikringsselskaper har som aldersgrense, så dette bør man sjekke opp i dersom man er usikker.

Trang studentøkonomi

Studentøkonomien er ofte trang, og det kan være fristende å droppe forsikring.

Tryg forsikring har tidligere gjennomført en undersøkelse som viser at unge under 30 år er den gruppen som oftest er underforsikret eller mangler innbo- eller reiseforsikring.

- Bruk likevel penger på dette - det kan være svært dyrt å mangle forsikring om du får en skade. Dette bør også foreldre sjekke opp i for sine barn - og kanskje det kan være god hjelp at foreldre betaler en eller flere forsikringer for studenten, sier Irgens.

PS! Om du har elsparkesykkel – husk også at du fra nyttår trenger en helt egen forsikring på den:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer