Disse gir falsk trygghet

Ikke overlatt ansvaret til badevaktene. Det er din jobb å følge med.

Badevakten er som en fotgjengerovergang: - En fotgjengerovergang skal sikre fotgjengerne, men det betyr ikke at man kan la være å se seg for. Foto: Colourbox.com
Badevakten er som en fotgjengerovergang: - En fotgjengerovergang skal sikre fotgjengerne, men det betyr ikke at man kan la være å se seg for. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Barna leker i vannet, hopper opp og ned og kaster seg ut i bølgene. Du derimot, sitter godt lent tilbake i solstolen og nyter en god bok eller dagens avis. Du titter opp en sjelden gang for å se at alt står bra til med ungene - og betrygger deg med at det er andre som også følger med, nemlig badevakten.

Test deg her: Kan du redde barnet ditt?

Men der tar du feil. For selv om det er badevakter til stede, er deg som forelder, og kun deg, som har ansvaret for at barnet ditt ikke skal skade seg, eller i verste fall drukne.

Det sier danske Rådet for Sørre Badesikkerhed, med strak pekefinger, etter en episode tidligere i sommer hvor en gutt på åtte år ble funnet livløs i bunnen av et basseng.

…Selv om det var to badevakter til stede.

Les også: Fulle foreldre glemmer badende barnAdvarer mot feriefyll1 av 5 tisser i bassenget

Tar de ansvaret på alvor?

Ifølge Berlingske var det andre som var i bassenget som oppdaget gutten.

Spørsmålet enkelte nå stiller seg er om personalet på offentlige bad tar sikkerhetsansvaret de har på alvor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer