Disse har best sperm

Velg med hodet.

De intelligente gutta har best sperm, viser ny studie. Foto: Colourbox
De intelligente gutta har best sperm, viser ny studie. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For best spermkvalitet bør du velge de smarte gutta. Dette viser en fersk undersøkelse fra King's College i London.

Intelligente menn produserer mer sperm og med bedre kvalitet, noe som antyder at de er bedre utstyrt til å starte en familie enn sine intellektuelt mindreverdige venner og kolleger, ifølge den britiske avisen Mail Online.

Slik blir du raskere gravid: Sju tips

Raskere svømmere med høyere IQ

Resultatene bygger på en studie av 425 vietnamveteraner som i 1985 hadde gitt spermprøver som del av en omfattende medisinsk test, samtidig som de måtte gjennomgå en intelligenstest.

Når forskerne samholdt disse to testene, viste det seg at mennene som skåret høyest på intelligenstesten også hadde best spermkvalitet. De intelligente gutta produserte mere, samtidig som konsentrasjonen og svømmeevnen var bedre. Dette ifølge magasinet Intelligence og Mail Online.

Funnene kunne ikke forklares ved faktorer som er kjent å påvirke helsen, så som røyking, drikking og overvekt.

Fars alder teller

- Svak sammenheng

Forsker Rosalind Arden tror IQ er et tegn på gode gener, og tror ifølge Mail Online ikke at forklaringen ligger i at smarte folk lever sunnere liv. Dersom genene som er involvert i intelligensen også har flere andre funksjoner i kroppen, bør smarte mennesker kunne forvente å være sunnere og mer fertile, skriver Mail Online.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer