Boliglånsrente

Disse har satt ned renta

Flere norske banker har satt ned renta på boliglånet og gjort det enklere å få avdragsfrihet.

SETTER NED RENTA: Flere norske banker har besluttet å sette ned fastrenta. Foto: REUTERS/Ints Kalnins/File Photo
SETTER NED RENTA: Flere norske banker har besluttet å sette ned fastrenta. Foto: REUTERS/Ints Kalnins/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som følge av usikkerheten i bransjen, har flere banker den siste tiden valgt å sette ned fastrenta. Under kan du se hvilke som så langt har gjort endringer.

Danske Bank:

Danske Bank kutter boliglånsrenta med inntil 0,35 prosentpoeng fra 15. april. Banken har også merket en markant økning i søknader om avdragsfrihet på lån, opplyser landsjef Trond F. Mellingsæter i Danske Bank.

De gir nå seks måneders avdragsfrie lån til dem som trenger det, sier han. Banken kutter også endringsgebyret for slike tjenester.

Detaljene og konkrete priser blir utarbeidet over de nærmeste dagene og kommunisert direkte til bankens kunder.

DNB:

Bekreftet i starten av mars at de setter ned fastrenta med 0,10 prosentpoeng for 3, 5 og 10 år.

- Coronaviruset har i veldig stor grad påvirket markedene og de lange rentene den siste tiden, og vil trolig gjør det i en god stund fremover, sier Ingvild Borgen Gjerde, renteanalytiker i DNB Markets til Dinside.

For eksisterende kunder trår endringen i effekt fra 1. mai, og for nye kunder vil prisen være gjeldende allerede fra tirsdag 17. mars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer