Boliglånsrente

Disse har satt ned renta

Flere norske banker har satt ned renta på boliglånet og gjort det enklere å få avdragsfrihet.

SETTER NED RENTA: Flere norske banker har besluttet å sette ned fastrenta. Foto: REUTERS/Ints Kalnins/File Photo
SETTER NED RENTA: Flere norske banker har besluttet å sette ned fastrenta. Foto: REUTERS/Ints Kalnins/File Photo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som følge av usikkerheten i bransjen, har flere banker den siste tiden valgt å sette ned fastrenta. Under kan du se hvilke som så langt har gjort endringer.

Danske Bank:

Danske Bank kutter boliglånsrenta med inntil 0,35 prosentpoeng fra 15. april. Banken har også merket en markant økning i søknader om avdragsfrihet på lån, opplyser landsjef Trond F. Mellingsæter i Danske Bank.

De gir nå seks måneders avdragsfrie lån til dem som trenger det, sier han. Banken kutter også endringsgebyret for slike tjenester.

Detaljene og konkrete priser blir utarbeidet over de nærmeste dagene og kommunisert direkte til bankens kunder.

DNB:

Bekreftet i starten av mars at de setter ned fastrenta med 0,10 prosentpoeng for 3, 5 og 10 år.

- Coronaviruset har i veldig stor grad påvirket markedene og de lange rentene den siste tiden, og vil trolig gjør det i en god stund fremover, sier Ingvild Borgen Gjerde, renteanalytiker i DNB Markets til Dinside.

For eksisterende kunder trår endringen i effekt fra 1. mai, og for nye kunder vil prisen være gjeldende allerede fra tirsdag 17. mars.

– Vi har også gjort det enklere for kunder som er i en vanskelig situasjon, slik som å være midlertidig permittert, å få avdragsfrie lån, sier konsernsjef for DNB personmarkedet, Ingjerd Blekeli Spiten.

Ved et avdragsfritt lån kan man betale ned kun renter og gebyrer, uten å måtte nedbetale selve lånet.

KLP:

Setter ned rentene på boliglån med inntil 0,35 prosentpoeng og tilbyr kundene gebyrfri avdragsfrihet.

– Vi ønsker å strekke oss langt for at våre medlemmer skal komme seg gjennom koronakrisen. Vi håper derfor at lavere boliglånsrente kan bidra til å lette den økonomiske usikkerheten for våre medlemskunder i disse dager, sier Leif Magne Andersen, som er administrerende direktør i KLP Banken, i en pressemelding.

Beste utlånsrente blir Grønt Boliglån Unge medlemmer på 2,30 prosent. Innskuddsrentene reduseres med inntil 0,30 prosentpoeng, hvor beste rente vil være 1,60 prosent.

De nye rentene gjelder fra 24. mars 2020 for nye kunder. For eksisterende kunder gjelder nye boliglånsrenter fra 29. april og nye innskuddsrenter fra 25. mai, opplyser banken.

Nordea:

Har redusert fastrentesatsene med inntil 0,21 prosentpoeng for 3, 5 og 10 års bindingstid.

– Usikkerheten i markedet knyttet til coronaviruset har gitt grunnlag for å senke fastrentene videre, sier John Sætre, leder for personmarkedet, i en pressemelding mandag.

Fastrentesatsene reduseres med opptil 0,21 prosentpoeng, avhengig av løpetid. De er nå på nivåer som er lavere enn flytende rente.

Beste fastrente for kundene i kundegruppen UNG eller Premium blir etter kuttet 2,49 prosent med tre og fem års binding og 2,69 prosent med ti års binding. Beste flytende rente for boliglån Ung for Premium Next-kunder er 2,88 prosent.

Sbanken:

Besluttet i går 17. mars å kutte renta på lån og innskudd. Sbanken foretar et rentekutt på inntil 0,5 prosentpoeng. I tillegg senkes renta på mellomfinansiering med inntil 1,06 prosentpoeng.

«Sbankens kunder vil bli varslet om endringene i sine boliglån i løpet av kort tid. For eksisterende lånekunder gjelder endringen fra 30. april 2020. For nye lånekunder gjelder endringen fra 18. mars. Innskuddsrentene endres 18. mai. Prislistene blir oppdatert på Sbanken.no i løpet av onsdag 18. mars», skriver selskapet i en pressemelding.

Sparebank 1:

SpareBank 1 SMN setter ned renta på boliglån med inntil 0,35 prosentpoeng.

– I tillegg gjør vi det enklere for dem som har boliglån, å søke om avdragsfrihet, sier konserndirektør Nelly Maske i SpareBank 1 SMN.

Renteendringen trer i kraft 23. mars for nye kunder og 30. april for eksisterende kunder.

Sparebanken Møre:

Sparebanken Møre har satt ned rentene for både utlån og innskudd med inntil 0,35 prosentpoeng. Banken opplyser om at de nye rentesatsene vil gjelde fra 01. mai for eksisterende lån, og fra 20. mai for innskudd. For nye lån gjelder de nye rentesatsene fra 18. mars.

Samtidig tilbyr banken gebyrfri avdragsutsettelse på inntil seks måneder for både personkunder og næringslivskunder som rammes økonomisk av koronasituasjonen.

– Vi har tett dialog med kundene våre, og ønsker å møte utfordrende situasjoner med gode verktøy tidligst mulig. I tillegg til å sette ned renten på boliglån, innfører vi derfor også mulighet for gebyrfri avdragsutsettelse, sier Elisabeth Blomvik, leder for divisjon personmarked i Sparebanken Møre, i en melding på selskapets nettsider.

Sparebanken Sør:

I en pressemelding sier Sparebanken Sør at de setter ned rentene med boliglån med inntil 0,35 prosentpoeng,

Rentebetingelsene for nye lån gjelder fra 23. mars 2020. Renten på eksisterende lån og innskudd blir endret med virkning fra 4. mai 2020.

– For å avhjelpe situasjonen for kunder som er rammet av økonomiske konsekvenser som følge av koronakrisen tilbyr vi også nå avdragsfri periode på inntil seks måneder på boliglån, sier Gunnar P. Thomassen, i pressemeldingen.

Sparebanken Vest:

Sparebanken Vest har besluttet å sette ned rentesatsene for boliglån og innskudd med inntil 0,35 prosentpoeng. Ny beste veiledende boliglånsrente blir på 2,5 prosent.

For eksisterende kunder vil renteendringen tre i kraft 1. mai 2020.

Sparebanken Øst:

Sparebanken Øst setter ned renten på boliglån med inntil 0,5 prosentpoeng for nye og eksisterende kunder. I en e-post til Dinside sier banken at de jobber for å få iverksatt renteendringen innen 1. mai.

- Vi skal fortsatt være konkurransedyktige med gode betingelser og vi skal fortsette å møte våre kunder som trenger gode råd hver dag. I tillegg vil vi være tilstede for våre kunder som pga corona-relaterte utfordringer får problemer med å overholde sine forpliktelser og tilbyr avdragsfrihet slik at man kommer seg trygt gjennom en vanskelige situasjonen, skriver banken videre.

Storebrand:

Varslet i dag 18. mars at de setter ned flytende rente på boliglån med 0,35 prosentpoeng for alle kunder. Den beste flytende nominelle renten på et boliglån i Storebrand er etter rentekuttet 2,34 prosent.

– Vi setter ned flytende rente på boliglån med 0,35 prosentpoeng for alle kunder. Usikkerheten i markedene er for tiden stor, og Norges Bank har vedtatt et ekstraordinært kutt i styringsrenten, sier Heidi Skaaret, konserndirektør for personmarked i Storebrand.

De nye rentesatsene for nye boliglån gjelder fra 19. mars og trer i kraft for eksisterende lån 30. april.

Innskuddsrenten senkes med inntil 0,3 prosentpoeng og gjelder fra 25. mai.

Storebrand-kunder som nå blir permittert eller mister inntekter fordi de er selvstendig næringsdrivende, kan søke om inntil seks måneders avdragsfrihet på boliglånet.

Merk at bankene oppgir den maksimale reduseringen av renta, så variasjoner mellom boliglånene vil forekomme.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer