Disse hjelper deg gratis

Det er haier der ute som vil tjene penger på dine problemer. Styr unna dem.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om dine økonomiske problemer har hopet seg opp, kan det hende du vil søke hjelp for å løse dem. Det finnes en lang rekke rådgivere der ute, men en del av dem er først og fremst ute etter å hjelpe seg selv. I Danmark krever nå Forbrugerrådet at det skal innføres en sertifiseringsordning for å kunne kalle seg "økonomisk rådgiver".

Snylter på gjeldsofre

Noen kommersielle gjeldsrådgivere leter etter ofre som ikke egentlig har høy gjeld, men som har feil sammensetning av gjelden sin: De som har for store kortsiktige forbrukslån og kredittkortgjeld, men der boligen er verdt mer enn den samlede gjelden.

I disse situasjonene er det naturlig å søke å utvide boliglånet og betale all kredittkortgjeld helt ned med det økte boliglånet. Det er ikke uvanlig med en kredittkortrente på 20%, mens du idag kan få boliglån helt ned på under 4%.

LES OGSÅ: Søk hjelp raskt

Billigere gjeldsbetjening, men likevel for dyr

De kommersielle gjeldsrådgiverne har kontakt med en bank eller en finansieringsinstitusjon og skaffer deg et nytt og større boliglån. Din kredittkortgjeld og dine forbrukslån blir innfridd. Dine månedlige betalinger faller, og livet blir litt lettere. Men poenget er at det nye boliglånet er for dyrt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer