Disse jobbene krever politiattest

Skal du jobbe med barn, inne helse eller sikkerhet, vil du sannsynligvis bli bedt om politiattest.

Trenger du politiattest til en jobb du har søkt på, ligger det søknad tilgjengelig på politiets nettsider. Foto: politiet.no
Trenger du politiattest til en jobb du har søkt på, ligger det søknad tilgjengelig på politiets nettsider. Foto: politiet.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vanligvis er søknad og CV papirene man forbinder med jobbsøking, men slik er det ikke i alle yrker.

En rekke arbeidsgivere kan nemlig kreve politiattest av den som blir tilbudt jobben. Se hvilke jobber dette gjelder, og hva som faktisk kommer frem i en politiattest.

>> På jobbjakt? Unngå disse tabbene

Skal beskytte barn

En av hovedgrunnene til kravet om politiattest, er å beskytte barn mot overgrep. Dermed vil de fleste yrker hvor du jobber med barn eller pasienter kreve at du fremlegger politiattest.

Husk at dette gjelder dersom du blir tilbudt jobben, ifølge arbeidsmarkedsloven. Om jobben du søker på krever politiattest, vil det normalt informeres om dette i stillingsannonsen. Enkelte jobber krever dessuten utfyllende politiattest - hva dette innebærer kommer vi tilbake til.

Blant annet om du skal jobbe i barnehage, på SFO, som lærer på grunnskole, videregående skole, høyskole eller universitet, som helsesøster, fastlege, fysioterapeut, ergoterapeut, avlaster, støttekontakt og en rekke andre helserelaterte jobber, vil du måtte skaffe politiattest ved en ansettelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer