Disse julevarene vil vi ha nå

Noen produkter frister tidligere enn andre.

KLAR FOR JUL? Julemarsipan og julebrus er noe av det første mange kjøper, når julevarene begynner å komme i butikk. Fullt juletrykk blir det imidlertid ikke før i midten av november - men det økes stadig på med julevarer nå, ifølge dagligvarekjedene. Foto: Kristin Sørdal
KLAR FOR JUL? Julemarsipan og julebrus er noe av det første mange kjøper, når julevarene begynner å komme i butikk. Fullt juletrykk blir det imidlertid ikke før i midten av november - men det økes stadig på med julevarer nå, ifølge dagligvarekjedene. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Adventskalendre, julepynt, julebrus, pepperkaker og julemat:

Julevarene er på god vei inn i butikkene, selv om det fremdeles er litt tid til det store volumet av varer trilles inn.

Noen butikker melder allerede at de forventer økt julesalg som følge av coronapandemien, og selv om det er for tidlig å si noe om hvordan årets salg av julevarer vil bli, er det noen varer som utpeker seg som mer populære enn andre nå i starten av sesongen:

Marsipan og julebrus

- Rakfisken, julebrus, litt marsipan og et lite ribbestykke er nok det mange tar en tidlig førpremiere på. Pepperkakehuset bakes også av mange i november, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge, til Dinside.

Kine Søyland, kommunikasjonssjef i Norgesgruppen, sier til Dinside at marsipanpølser er noe av det tidligste mange lar seg friste av, blant julevarene:

- Det er en gjeng som åpenbart gleder seg til å prøvesmake årets julemarsipan når den kommer i butikkene i begynnelsen av oktober; vi vet at det er et publikum der ute som ønsker den tidlige starten, sier Søyland.

Hun forteller at de produktene det normalt selges mest av i starten av julevaresesongen, er 5-pk. Nidar marsipanpølser; Nidar marsipangris og Nidar sjokolade & marsipanpose - samt småflasker med Hamar julebrus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer