Coronatiltak i Viken og Oslo

Disse kan holde åpent

Strenge tiltak i Oslo og Viken innebærer blant annet en rekke stengte virksomheter, som restauranter og klesbutikker. Samtidig er det mange som får lov til å holde åpent.

SCENARIOER FOR GJENNÅPNING: Regjeringens mest optimistiske scenario for gjenåpning er satt til sommeren. Med den nye smitteøkningen og potensiale for forsinkelser i vaksineplanen, er det nå «umulig å spå hvordan ting er i mai og juni», forteller assisterende helsedirektør Espen Nakstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien for ett år siden var for mange preget av mye usikkerhet, hjemmeskole og «coronasveis» - et resultat av at alle landets frisører måtte holde dørene stengt.

Tirsdagens strenge tiltak i hovedstaden og i hele Viken fylke har ført til at mang en virksomhet nå må stenge dørene for kundene - men slett ikke alle, og frisørene er denne gangen ikke omfattet av de strenge tiltakene.

Her finner du info om hvilke virksomheter som er unntatt fra reglene, og får holde åpent tross strenge tiltak ellers.

Tiltak i Oslo - disse kan holde åpent

Tiltakene i hovedstaden gjelder i utgangspunktet til 9. april. I hovedstaden må alle butikker stenge, med de samme unntakene som er listet opp i den statlige unntakslista, skriver Oslo kommune på sine nettsider.

Dette betyr at følgende butikker kan holde åpent i hovedstaden:

  • matbutikker, inkludert kiosker, helsekost og andre som i hovedsak selger matvarer
  • utsalgssteder for dyrefôr og andre nødvendighetsartikler for kjæledyr og husdyr
  • apotek
  • bandasjister
  • optikere
  • vinmonopol
  • bensinstasjoner
  • salgsvirksomhet til landbruk og dyreproduksjon
  • lager- og grossistdelen i byggevareforretninger som selger til håndverksvirksomhet og liknende
  • blomsterbutikker, så lenge de hovedsakelig selger blomster med kort holdbarhet og salgsarealet ikke overstiger 250 kvadratmeter. - Hagesentre, som også fører produkter som møbler, hageutstyr og planter med lengre holdbarhet, kan ikke holde åpent.

Butikker kan holde åpent for avhenting av forhåndsbetalte bestilte varer når det er etablert smittevernfaglig forsvarlige løsninger for utlevering av varene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer