Gebyr på kredittkort i Danmark

Disse kredittkortene kan gi gebyr ved betaling i Danmark

Selv om det generelt ikke skal legges til ekstra gebyr ved betaling med kredittkort i Danmark etter 1. januar, er det noen unntak fra regelen.

GEBYR: Nye regler fra 1. januar i år har gjort det enklere for forbrukeren å vite hvor mye man faktisk betaler ved kredittkortbruk. Foto: NTB Scanpix
GEBYR: Nye regler fra 1. januar i år har gjort det enklere for forbrukeren å vite hvor mye man faktisk betaler ved kredittkortbruk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har tidligere skrevet om at man betaler ekstra gebyr når man bruker kredittkort i Danmark. Fra 1. januar ble det derimot innført en ny lov om betalinger, som i tillegg til å åpne for å takke nei til kontanter om kvelden og natta, gjør at det er ulovlig for en betalingsmottaker å kreve gebyr for kortbetaling, ifølge den danske Nationalbanken.

Men det er viktig å være klar over at det fortsatt er noen unntak fra denne regelen.

Unntak for disse kredittkortene

De nye reglene gjelder både i fysiske butikker og på internett, og gjør det enklere for forbrukere som handler i Danmark å vite hvor mye man faktisk betaler.

Samtidig er det enkelte kredittkort du bør unngå å bruke på ferien i Danmark.

- For firmakort og enkelte korttyper som for eksempel American Express og Diners Club kan det fortsatt være kortgebyrer ved betaling, sier kontorsjef Michael Høg Riis i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på deres nettsider.

Han forklarer videre at disse selskapene inngår direkte avtaler med både forbrukeren og forretningen om bruk av kortet. Dermed er de ikke omfattet av reglene for interbankgebyrer og forbudet mot innkreving av gebyrer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer