Disse kutter renta

De fleste banker kutter utlånsrenta, men venter til langt ut på nyåret med å gjøre det. Storebrand Bank og DnB "somler" helt til februar.

Publisert
Sist oppdatert

Storebrand kutter ikke renta før 1. februar, DnB 31. januar og Gjensidige Nor 24. januar 2003.

Få krav

De andre bankene gjør det fra midten av januar og utover. De kutter renta for nye kunder nå for å lokke til seg kunder. Unntaket er BNBank, hvor selv ikke nye kunder får lavere rente før i januar 2003.

Praksisen for eksisterende kunder er lik i alle bankene: Disse kundene er allerede lokket til bankene og nedprioriteres. De må dessverre vente. Grunnen er, som alltid ellers, penger. Bankene sparer millioner på å vente med å gi kundene en bedre rente.

Skal de øke renta på utlån, krever Finansavtaleloven at bankene varsler kundene minst seks uker i forveien. For rentekutt på innskudd er det en to-ukersfrist.

Se rentene for boliglån, innskudd og billånHemmelig

Flere av bankene hadde dessuten "ikke avgjort de nye rentene ennå", deriblant Storebrand Bank. Verstingen var likevel DnB.

- Jeg vil ikke gi deg rentesatsene for andre enn våre program- og nettkunder (DnB Direkte, red, anm.), sier Tore Dyrdahl, informasjonssjef i Den norske Bank.

DinSide vet at rentesatsene for kunder utenom fordelsprogrammene ligger 0,5 til 1,0 prosent høyere enn tilbudet i DnB Direkte. Det gjør DnB til en av de dyreste bankene i landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer