Disse må du kaste nå

100.000 bokser er solgt i Norge.

LIVSFARLIG LEGEMIDDEL: 7 av 9 varepartier Fortodol inneholdt det farlige stoffet nimesulid, som kjent kan føre til alvorlig leverskade. Foto: Hela Pharma Norge AS
LIVSFARLIG LEGEMIDDEL: 7 av 9 varepartier Fortodol inneholdt det farlige stoffet nimesulid, som kjent kan føre til alvorlig leverskade. Foto: Hela Pharma Norge AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny rapport viser at hele 7 av 9 varepartier med Fortodol inneholder ulovlig tilsatt legemiddel, melder Mattilsynet.

I Norge er det solgt cirka 100.000 bokser – anslagsvis 70.000 av disse inneholder det farlige stoffet nimesulid. Importøren Bringwell Norge AS stoppet salget av kosttilskuddet allerede 25. februar i år. Nå viser nye analyser at 7 av 9 varepartier inneholdt mellom 53-64 milligram nimesulid/gram.

Dersom du kjøpte Fortodol før det ble trukket fra markedet, og fortsatt ikke har kvittet deg med det må du gjøre det nå. Les rådene under.

Kosttilskuddet, som markedsføres som mildt smertestillende, er knyttet til alvorlig leversvikt både i Norge, Sverige og Danmark.

To personer har til nå omkommet.

LES OGSÅ: Nettmedisin kan koste deg livet

7 tilfeller i Norge

Nimesulid – et smertestillende, betennelsesdempende legemiddel – er ikke godkjent i verken Norge eller Sverige, og det er kjent at medikamentet øker risikoen for leverskade.

Advarer mot livsfarlige kosttilskudd

Hittil har 7 nordmenn meldt fra om leverbivirkninger som følge av inntak av Fortodol.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.