Billig ost, bacon, kjøtt og annen mat?

Disse matfellene koster deg dyrt

Hakket, revet, skivet, ferdiglaget. Det skorter ikke på ferdig preparerte matvarer i butikken - men de koster deg dyrt.

MAT: Ferdig skivet, hakket, revet, kokt eller pisket kan være både smart og kjekt i noen tilfeller - men det koster å ikke gjøre jobben selv. Video: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har nylig skrevet om nykommeren «Ternet kjøttpølse» - som altså er kjøttpølse i terninger. Sikkert kjekt å bare tømme pakken i stekepanna uten å måtte traktere kniven, men ulempen er at pølsa er 71 prosent dyrere dersom du kjøper den i ferdig kuttede terninger - sammenliknet med å skjære pølsa i terninger selv.

Men pølseterningene er langt fra alene som ferdig preppa produkt i butikken. Du kan kjøpe mye ferdig skåret, kuttet, revet, kokt, pisket eller på annen måte klargjort.

Men det er langt fra gratis å kjøpe ferdighakket, -pisket eller -skåret.

Se bare her hva det koster deg å ikke gjøre jobben selv - om det er fordi du rett og slett ikke har muligheten, eller om det er fordi du bare ikke gidder.

Nesten trippel pris

Vi har sjekket priser på varer som er ferdig hakket, skivet, revet, kokt eller på annen måte tilberedt slik at du selv ikke må fram med kniv eller annet kjøkkenutstyr hjemme.

Og som du kan se av prisene i tabellen nedenfor: Det er til dels store prisforskjeller på om du kjøper varen og gjør jobben selv, eller om du går for den ferdig preparerte varianten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer