Disse matvarene blir dyrere

Lommeboka og bankkortet vil få kjørt seg.

Noen av disse matvarene blir dyrere nå. Foto: Per Ervland
Noen av disse matvarene blir dyrere nå. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Suppeposer selger som aldri før, og Toro-eier Rieber har aldri hatt et bedre resultat. Likevel varsler sjefen prisøkninger i løpet av året, skriver Aftenposten i dag.

- I løpet av året vil vi fremdeles øke prisene overfor butikkjedene, sier konsernsjef Patrik Anderson i Rieber og Søn til Aftenposten.

Dermed tror han at forbrukerne må betale mer for Toro-varer som posesupper, sauser og gryter, i nærmeste fremtid.

Anderson skylder på råvareprisene, og mener at de ligger på et historisk høyt nivå. Dette til tross for at råvareprisene har falt de siste månedene. Samtidig legger konsernsjefen frem sitt beste kvartalsresultat gjennom tidene.

Hvordan tror du forbrukerne reagerer på at dere setter opp prisene når råvareprisene synker og dere leverer rekordresultater? spør Aftenposten.

- Vi leser at råvareprisene går ned, men vi er ikke så sikre på akkurat det. Dessuten handler ikke vi på spotpriser, men langsiktige kontrakter. Dermed har vi handlet høyere priser enn det spotprisene er, sier Anderson.

Les også: Enda mer å spare over grensen

Tine setter også opp

Også Tine setter opp prisene fra 1. februar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer