Coronavirus og kronefall

Disse matvarene kan bli dyrere

Kollapsen til den norske krona kan gjøre flere importvarer dyrere.

MATPRISENE ØKER: Én konsekvens av svakere krone er økte matpriser, men da bare på enkelte varer. Les mer i saken under. Foto: Terje Pedersen/NTB
MATPRISENE ØKER: Én konsekvens av svakere krone er økte matpriser, men da bare på enkelte varer. Les mer i saken under. Foto: Terje Pedersen/NTB Vis mer
Publisert

Torsdag skrev vi i Dinside at den norske krona aldri har vært lavere mot euro og dollar, samt hvilke konsekvenser kronekollapsen får for deg som vanlig forbruker.

En liten gladmelding i disse viruspregede dager, er at Oslo Børs åpnet med en oppgang på fem prosent fredags morgen.

Prisøkning på importvarer

Disse opp- og nedturene er likevel en påminnelse om at vi lever i en høyst usikker tid, og én av konsekvensene ei svakere krone gir for folk flest er høyere matpriser.

- Alle butikker som tilbyr varer som er importert vil på et tidspunkt måtte sette opp prisene for å dekke inn tapet de lider av ved at de må betale mye høyere priser for varene, så dette er noe vi vil merke, forklarer forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank til Dinside.

Ingen priser er rørt ennå

Kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop Norge kan imidlertid fortelle oss at ingen av deres priser er rørt ennå. Deres fokus per i dag er utelukkende å redusere smittefare og få ut matvarer.

- Hvis utviklingen fortsetter med 20 til 30 prosent dyrere importvarer som følge av kronekursens svekkelse, kan det føre til at bransjen ikke har annet valg enn å sette opp prisene på importerte varer, sier Kristiansen til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer