Disse merkene likte vi best i 2014

Nå er alle listene klare.

BEST LIKT: Apple er en gjenganger på listene over årets merkevarevinnere, men listene byr også på overraskelser. Foto: ALL OVER PRESS
BEST LIKT: Apple er en gjenganger på listene over årets merkevarevinnere, men listene byr også på overraskelser. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert år lager en rekke norske og internasjonale markedsinstitutter og næringlivspublikasjoner lister over hvilke merkevarer som nyter størst respekt og står sterkest blant forbrukerne.

Slike lister kan ikke akkurat brukes som kjøpeguide, for det er jo ikke alltid samsvar mellom et merkenavns kjendisstatus, pris og kvalitet.

Likevel sier de noe om hvor sterkt et varemerke står i folks bevissthet, og hvilken status det har.

For de få, men husket av mange

Sveitsiske Rolex produserer armbåndsur i luksusklassen, og med prislapper som fort passerer 50.000 sier det seg selv at dette overgår masseprodukter i vanlig forstand. Topp 10 plasseringen på listene til Forbes i USA og Superbrands i Storbritannia forteller likevel noe om styrken i navnet deres: Si «klokke», så tenker du «Rolex».Mercedes-Benz og BMW nyter noe av den samme statusen på bilfronten, selv om et flertall ikke tar seg råd til å kjøpe kjøretøy i disse klassene.

Trauste nordmenn

Skal vi dømme etter de norske listene (se alle listene nederst i artikkelen), finner vi derimot en mer traust hverdag enn luksus her hjemme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer