Disse nettbutikkene samler inn momsen for deg

Nå er momsgrensa på 350 kroner historie. Det betyr moms fra første krone. Men mange steder kan du nå handle like enkelt som før.

NETTHANDEL: Skatteetaten har offentliggjort lista over hvilke selskaper som har registrert seg i VOEC-ordningen. Foto: Shutterstock
NETTHANDEL: Skatteetaten har offentliggjort lista over hvilke selskaper som har registrert seg i VOEC-ordningen. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag 1. april var det slutt for momsgrensa på 350 kroner i Norge. Den erstattes med en ny løsning der norske kunder må betale moms fra første krone på bestillinger fra utlandet, og det inkluderer produkter som klær, sko og elektroniske produkter.

Som en del av den nye ordningen, kan nettbutikker registrere seg i et VOEC-register (VAT On E-Commerce) for å kreve inn merverdiavgiften fra kunden. Det betyr at hvis du handler i en VOEC-registrert nettbutikk, vil pakken passere den norske grensen uten ytterligere tillegg, såfremt varen koster under 3000 kroner.

I praksis vil det da være like enkelt å handle som før, men dyrere - på grunn av momsen og svakere kronekurs mot for eksempel euro og dollar.

Mange har registrert seg

Da vi snakket med Skatteetaten i slutten av februar, hadde hverken Amazon, Alibaba samt portaler som eBay og Wish registrert seg i VOEC, men denne uka har etaten sendt ut en 15-sider lang liste over utenlandske selskaper som støtter den forenklede ordningen.

Blant selskapene finner vi Amazon, Alibaba, eBay, Etzy, HappySocks, iHerb, Asos, Chelsea, Flugspecialisten, Fruugo, G-Star Raw, Junkyard, Bolig.dk, Roblox, Match.com og Wish.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.