Disse nettbutikkene tar betalt

PCutstyr.no krever deg for penger dersom du utnytter angreretten ved kjøp av datamaskiner. Det sa Komplett.no at de gjorde også, men nå har de ombestemt seg. Her er begrunnelsene.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

PCutstyr.no
- Hos oss anser vi alle PC'er vi bygger som tilvirkningskjøp, sier Alexander Tvete hos PCutstyr.no. Det eneste unntaket er de bærbare modellene, og eventuelt ferdige merke-PC'er.

Men la oss si at du for eksempel bestiller kampanjemodellen som DinSide har vurdert. Denne leveres jo helt komplett - etter de spesifikasjonene dere selv har valgt.

Så lenge kunden ikke endrer på disse, for eksempel ved å velge en annen harddisk, så kjøper du jo en standard-PC?

- Nei, slik ser ikke vi det. Selv om du velger standardpakken, så er jo ikke PC'en produsert når du kjøper den. Det er først etter at din ordre har kommet inn, at din ordre blir produsert. Dette gjør faktisk at alle våre datamaskiner er å anse som PC-bygg, eller tilvirknings-PC'er. Det eneste unntaket er de bærbare maskinene, sier Alexander Tvete.

Rot hos Komplett.no

På sine nettsider sier Komplett.no at spesialtilpassede PCer er datamaskiner "tilpasset etter kundenes ønsker via vår PC-bygger eller via konsultasjon med selger".

Dette er imidlertid stikk i strid med de opplysningene vi fikk da vi kontaktet dem. De hevdet at alle PC'ene de solgte var spesiallaget. Dermed blir det dyrt for kundene å benytte angreretten.

Nedenfor følger den begrunnelsen vi fikk fra Komplett da vi ringte dem. Mer interessant er det nå at Komplett sier de likevel ikke vil ta betalt.

Trykk her for å se Kompletts forklaring.

- Ser på alle PC'er som tilvirkningskjøp

- Alle PC'er du kjøper hos Komplett.no faller inn under kategorien tilvirkningskjøp, sier Finn Møller, leder ved Kompletts supportavdeling.

- Heldigvis er det få av våre kunder som benytter seg av angreretten. Praksisen hos oss er at vi anser alle våre PC'er for å være spesialtilvirket. Selv om du kjøper en ferdig PC-pakke, har vi nemlig kjøpt inn separate komponenter, satt dem sammen og solgt dem til kunden, sier Møller.

- Det innebærer at alle som benytter seg av angreretten ved kjøp av komplette datamaskiner hos oss, må dekke kostnadene som påløper ved det ekstraarbeidet vi får ved returen i tillegg til returkostnadene.

- Vanligvis vil det ta tre arbeidstimer å montere en PC, og en time å demontere og avinnstallere programvaren. Med en timepris på 390 kroner vil kostnadene bli på rundt 1560 kroner. På våre nettsider har vi imidlertid tatt forbehold om at de totale utgiftene kan bli på mellom 1.845 og 2.500 kroner, avslutter Møller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer