Disse øvelsene gjør underverker

Unngå kontorskader med enkle og raske grep.

Muskel- og skjelettplager kan vi hjelpe å forebygge, sier fysioterapeut Sophie Steenstrup. Foto: Astrid Mannion Foto: Foto: Astrid Mannion
Muskel- og skjelettplager kan vi hjelpe å forebygge, sier fysioterapeut Sophie Steenstrup. Foto: Astrid Mannion Foto: Foto: Astrid Mannion Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du sitter mange og lange timer foran PC-en med vonde, ømme musker og ledd. Humøret er dårlig, det tærer på søvnen, og arbeidsinnsatsen lav.

Hvis du kjenner deg igjen, fortvil ikke. Du kan starte forebyggingen mot disse plagene med noen enkle øvelser ved pulten.

Se video her:

Høyt sykefraværIfølge Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag (HUNT), er muskel- og skjelettplager de vanligste årsakene til sykemeldinger og uføretrygd. Det høye sykefraværet koster bedrifter store summer hvert år.

Les også: Ikke lenger rett i ryggen

- Dette er noe vi selv kan hjelpe til med å forebygge, mener Sophie Steenstrup, som er fysioterapeut ved Vallhall Trening & Terapisenter.

Sammen med DinSide Helse har hun utarbeidet en video med øvelser som gjør at du kan slippe unna mange av disse plagene. Men hva er årsaken til dem?

- Det er vanlig å få belastningsskader når man sitter veldig statisk foran PC-en. Folk med arbeid som krever at du gjør mye av det samme, som for eksempel de som sitter i kasse, skriver og leser mye, er også ofte rammet, forklarer Steenstrup.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer