Disse partiene vil øke BSU-grensene

Alle unntatt Arbeiderpartiet og SV vil ha høyere maksbeløp, Venstre vil fjerne den helt.

VIL DOBLE: En rekke av partiene vil doble dagens maksgrense, mens Venstre vil fjerne den helt. Fra venstre: Rikke Sjøberg (H), Christian Tybring-Gjedde (FrP), Gunnhild Sørås (KrF) og Steinar Haugsvær (V).  Foto: Partiene/Ole Petter Baugerød Stokke
VIL DOBLE: En rekke av partiene vil doble dagens maksgrense, mens Venstre vil fjerne den helt. Fra venstre: Rikke Sjøberg (H), Christian Tybring-Gjedde (FrP), Gunnhild Sørås (KrF) og Steinar Haugsvær (V). Foto: Partiene/Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boligsparing for ungdom (BSU) er nedfelt i skatteloven, med den hensikt å være et virkemiddel for å hjelpe unge nordmenn inn på boligmarkedet. Det eneste som kreves er at du er under 34 år, og at du kun bruker pengene til enten boligkjøp eller nedbetaling av boliglån.

Alt du trenger å vite om BSU-sparing

I dag er reglene slik: Du kan spare inntil 20.000 kroner i året. Du kan bare spare inntil 150.000 kroner totalt. Sparer du maksbeløp hver måned (1.666,66 kroner) tar det dermed bare 7,5 år før BSU-kvoten er fylt opp. Du får et skattefradrag på 20 prosent av sparebeløpet, maks 4.000 kroner i året. Samtidig ser vi boligpriser som fortsetter å vokse, og strengere krav til hvor mye penger boligkjøpere må ha for hånden når boligen kjøpes. Dette fører til at flere unge sliter med å komme seg inn på boligmarkedet. BSU-grensene har ikke blitt hevet siden 2008, og det var da ti år siden sist. Siden har bankene kommet med egne produkter for å "øke grensene" selv, som DNBs produkt BSU 2.0.

Vi nærmer oss valg, og DinSide har derfor spurt de største politiske partiene om de ønsker å gjøre noe med dagens BSU-ordning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer