Disse pølsene gjør deg sunn

Tenker du på hva som er inni pølsen? Vi har smakstestet hjertevennlige pølser.

Den sunne pølsen smaker faktisk godt, sier utvikler Alexander Røyne i AllerInternett. Foto: Per Ervland/AllerInternett
Den sunne pølsen smaker faktisk godt, sier utvikler Alexander Røyne i AllerInternett. Foto: Per Ervland/AllerInternett Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rosinen i de nye Mills-pølsene er at de kun inneholder renskåret norsk svinekjøtt. I tillegg har det mettede fettet mange pølsetyper vanligvis inneholder mye av, blitt erstattet med hjertevennlige oljer fra raps og solsikke. 100 gram pølse inneholder kun 150 kcal. Til sammenligning inneholder 100 gram wienerpølse fra Nordfjord 235 kalorier.

En 60-grams sunnere Mills-pølse inneholder rundt 90 kalorier - det er omtrent som en stor banan og mindre enn to epler.

Pølser som er laget av renskåret svinekjøtt, lite fett rapsolje og solsikkeolje høres kanskje vel sunt ut for en pølseelsker. Men testpersonene i Aller Internett mente pølsen smakte.

Les også testen: Fett er best

Smaker godt

- Fikk ikke den umiddelbare sunnhetsfølelsen som jeg får av kyllingpølser, sier utvikler Alexander Røyne, og glefser i seg resten.

- Jeg hadde servert denne fremfor kalkun- eller kyllingpølsen, men den skulle hatt mer salt, påpeker han.

Helsejournalist Astrid Mannion i DinSide gir følgende kommentar etter lunsjen:

- Smaker overraskende bra, med god, tradisjonell wienerpølsesmak. Konsistensen er ikke så fet som vanlige pølser, noe som er bra, men da forsvinner også litt av smaken. Absolutt en pølse jeg hadde valgt fremfor en vanlig wienerpølse med dobbelt så mye fett, sier hun.

Lider av pølsefrykt

Litt skeptisk tar han sitt første tygg av helsepølsen. Foto: Per Ervland/AllerInternett
Litt skeptisk tar han sitt første tygg av helsepølsen. Foto: Per Ervland/AllerInternett Vis mer

I en undersøkelse NorStat har gjennomført for Mills, sier 7 av 10 barnefamilier i Norge at de spiser pølsemiddag én til tre ganger i uken. Selv om det spises mye pølser, er innholdet i pølsene noe mange har et mindre kjært forhold til.


Men 1 av 4 pølsespisere ”i stor grad” aktivt forsøker å ikke tenke på hva pølsen inneholder når de spiser den. 4 av 10 sier at de ”i liten grad” tror pølsene de spiser har et innhold som holder høy kvalitet.

- Mange lider av en pølsefrykt, og dette ville vi gjøre noe med. Befolkningen blir stadig mer bevisst på å spise matvarer som holder høy kvalitet, blant annet fordi man ser det å spise sunnere har en direkte innvirkning på egen helsetilstand over tid. Derfor har vi utviklet en serie pølser med en sunnere fettsyresammensetning og renskåret svinekjøtt av veldig høy kvalitet, sier ernæringsfysiolog i Linda Granlund i Mills.

Norge er et pølseelskende folk som spiser mer enn 46.000 tonn pølser i året. Det betyr at hver av oss i snitt spiser 115 pølser hver årlig

Les også: Pølse er ut115 pølser årlig

– Pølser er faktisk en viktig kilde til at vi får i oss for mye av det uheldige mettede fettet. Når nordmenn i snitt spiser 115 pølser i året, kan det bidra til forhøyet kolesterol i blodet. Å erstatte mettet fett med oljer vil bidra til å redusere kolesterolnivået, sier Granlund.

Professor Jorunn Sundgot-Borgen ved Norges idrettshøgskole er også på pressekonferansen til Mills. Hun mener at alle aldersgrupper må bevege seg mer for å stoppe at vekten går oppover. Likevel sier hun at pølsespisende nordmenn, kan det å ta smarte valg gi resultater.

- Vita'Go er jo kjente produkter for folk flest. Og for dem som allerede er bevisste er nok dette et godt alternativ. Jeg har faktisk gitt pølsene til barna mine og de synes de smakte godt og ikke sunt, sier hun til DinSide Helse.

De nye pølsene blir å få kjøpt som wienerpølse, kjøttpølse og grillpølse i dagligvareforretninger over hele landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer