Revidert nasjonalbudsjett 2020

Disse prosjektene er satt på vent

Samtidig spyttes det inn ekstra penger til Avinor og til byområdene.

JERNBANEPROSJEKTER: Regjeringen vil prioritere allerede igangsatte prosjekter. Foto: Bane NOR
JERNBANEPROSJEKTER: Regjeringen vil prioritere allerede igangsatte prosjekter. Foto: Bane NOR Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronakrisen fører til alt fra svært lave passasjertall på tog og fly, til at enkelte større prosjekter blir satt på vent.

Her kan du lese mer om hvilke prosjekter som er berørt, og hvor regjeringen vil bidra ekstra for å veie opp for konsekvensene av coronasituasjonen.

Mer til Avinor

Regjeringen skriver i sitt budsjettforslag at de foreslår å ta høyde for tilskudd til Avinor på inntil 4,27 milliarder kroner, i tillegg til avdragsfrihet på lån og at staten ikke tar utbytte.

«Etter virusutbruddet har Avinor mistet betydelige inntekter på grunn av redusert reisevirksomhet og at flyselskapenes plikt til å betale lufthavnavgifter er opphevet».

En del av bevilgningene skal gå til merkostnader for videre drift av Haugesund lufthavn, som i dag leies ut av Avinor til et lokalt driftsselskap

- Totalt foreslår vi altså å styrke Avinor med fem milliarder kroner. På den måten ruster vi Avinor, og fly-Norge, til en hverdag når koronaviruset er borte, sier samferdselsminister Knut-Arild Hareide i en pressemelding.

Disse jernbaneprosjektene berøres

Samferdselsdepartementet skriver i en pressemelding at de vil prioritere å holde framdriften i de store, pågående prosjektene som Follobanen, Østfoldbanen og Vestfoldbanen. Dette vil få konsekvenser for framdriften i andre utbyggingsprosjekter på jernbanen, ifølge samferdselsministeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer