Lover og regler i 2022

Disse reglene endres over nyttår

Boligloven, nettleia, tax free-kvota, pensjon og skatt blir fornyet på nyåret.

ÅRETS NYHETER: Bildene over representerer noe av det som fornyes når vi går inn i 2022. Les mer i saken nedenfor. Foto: NTB/DinSide
ÅRETS NYHETER: Bildene over representerer noe av det som fornyes når vi går inn i 2022. Les mer i saken nedenfor. Foto: NTB/DinSide Vis mer
Publisert

Nytt år, nye lover og regler.

Det er visst slik at det ikke bare er oss vanlige folk som trenger et årsskifte på å gjøre de store, personlige forandringene - også de som lager lovene og reglene vi må følge liker følelsen av å starte med blanke ark etter nyttårsaften.

Når vi skriver «2022», er det nemlig flere lover og regler som blir nye. Noen stikkord er: Ny boliglov og nettleie, endringer i tax free-kvota, to pensjonsnyheter og nye skatteregler.

Boligloven endres

Du har sikkert allerede fått med deg at avhendingsloven, også kalt boligloven, med tilhørende forskrift blir fornyet fra 1. januar 2022 med lovendringer som kan få stor betydning for begge partene i bolighandelen.

Sammenlignet dagens lovverk, der ansvaret og risikoen ved bolighandel i stor grad faller på kjøper, blir ansvarsfordelingen jevnere mellom selger og kjøper på nyåret.

Selger må være mer detaljert i sine opplysninger om boligen, og det kommer også nye krav til tilstandsrapporten. Det blir ikke lenger mulig å selge en bolig «som den er».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.