Disse setter opp renta NÅ

Glitnir følger etter de andre storbankene.

Glitnir Bank setter opp lånerenta til 8,05 prosent. Foto: colourbox.com
Glitnir Bank setter opp lånerenta til 8,05 prosent. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pengemarkedsrentene bykser, og nå setter enda flere banker opp renta, til tross for at Norges Bank besluttet å holde styringsrenta uendret i går. Glitnir Bank er første bank ut med utlånsrenter på over 8 prosent på laveste lånerente - etter krisen.

Slik kommer du deg gjennom finanskrisen

Da den amerikanske investeringsbanken Lehman Brothers gikk konkurs, var DnB NOR raskt ute med å sette opp renta. Siden har flere og flere banker fulgt etter, og foreløpig sist ut er Glitnir Bank, som nå varsler at laveste lånerente er 8,05 prosent.

Renteendringen for lån skjer med virkning fra 25. september for nye lån og 6. november for eksisterende lån.

Disse kan du skylde på

- Pengemarkedsrentene er høye, men bankene må betale en rente som er langt over pengemarkedsrentene igjen for å kunne hente inn penger til sine kunder. Normalt er dette NIBOR pluss et lite påslag, men nå er dette påslaget ganske stort, over 100 basispunkter, som betyr at bankenes innlånskostnader er rundt åtte prosent. Da har bankene et problem når de skal låne ut penger igjen til litt over syv prosent, sier makroøkonom Bjørn Roger Wilhelmsen i First Securities til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.