Disse sjokoladene bør du spise

Du vil bli overrasket over hvilken type som topper listen.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Daim, Twix, Mars... Bare tanken kan gi en stakkar vann i munnen i disse nyttårsforsettider. Aner du en sprekk i nær framtid? Det er faktisk ikke ett fett hva du velger blant de søte fristelsene.

Danske Jyllandsposten har sett på næringsinnholdet i ti sjokolader, og seks av dem har vi også her i Norge. Sjokolader er generelt fylt med kalorier fra sukker og fett og er slik sett usunne. Men noen inneholder ingredienser som ikke bare er tomme kalorier.

- Noen sjokolader inneholder noen gode ingredienser. Hvis sjokoladen er ekstra mørk, har den et høyt kakaoinnhold og det er godt for hjerte- og kretsløp. De kan også inneholde nøtter eller kakaomasse, og det er også bra, sier ernæringsekspert Per Brændgaard ved Ankerhus Seminarium til Jyllandsposten.

Les også: Hater å elske sjokolade

Daim på bunnAndre sjokolader inneholder derimot ikke noe av det gode, selv om de smaker godt. Det plasserer dem i kategorien "veldig usunne" ifølge Brændgaard.

Her er ernæringsekspertens seks på topp (etter at vi har fjernet de sjokoladene som ikke finnes i Norge).

1. Marsipanbrød - 220 kcal2. Snickers - 299 kcal3. Bounty - 2684. Mars - 2425. Twix - 2466. Daim (56 gr) – 305 kcal

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer