Disse urtemedisinene virker

Vitenskapelige tester på et utvalg av tradisjonelle legemidler viser at de virker. Her er noen av dem.

Publisert
Sist oppdatert

Det er eksperter fra King's College i London som har stått for testene, og de sier at behandlinger rundt om i verden har kvaliteter som kan hjelpe med å behandle sykdommer som diabetes og kreft.

Indisk planteForskerne undersøkte blant annet den indiske diabetesbehandlingen Ghanaian, et sårbehandlende middel fra Ghana og en kreftbehandling brukt i Østen.

En av plantene som ble undersøkt var et karribladtre fra India, som skal hjelpe mot diabetes. Forskerne ser nå på hvilke sammensetninger i treet som hjelper mot nedbrytningen av mat hos diabetikere. Straks det blir identifisert burde det være mulig å vurdere om dette er bedre enn medisinene som brukes av diabetikere i dag.

Intervjuet healereI en annen studie jobbet forskerne sammen med eksperter fra et universitet i Ghana, og så på planter i Ashanti-gruppen.

De intervjuet healere for å identifisere planter som ble brukt for å behandle sår, og testet senere plantene for å se hvorvidt det var vitenskapelig riktig å bruke dem. Planten Commelina diffusa viste seg å kunne hjelpe med å forhindre infeksjoner i sår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer