Disse vaksinene mangler barnet ditt

Vet du hvilke vaksiner barnet ditt skal ha? Prøv DinSides nye kalkulator.

Publisert
Sist oppdatert

Kikoste, difteri, meslinger og kusma… I løpet av de første leveårene får alle norske barn tilbud om vaksinasjon mot en rekke ulike sykdommer.

Test kalkulatoren her

Og Folkehelseinstituttet mener det beste vil være om alle barn som ikke har en helt spesiell grunn til å la være, følger det anbefalte barnevaksinasjonsprogrammet.

- På den måten oppnår vi først og fremst at hvert barn har beskyttelse. Men i tillegg klarer vi å holde smitten borte fra landet, slik at de få som av en eller annen grunn ikke er vaksinert, også blir beskyttet, sier divisjonsdirektør Hanne Nøkleby i divisjon for smittevern til DinSide Helse.

Nesten alle vaksineres94 prosent av landets to-åringer er vaksinert mot difteri, tetanus, kikhoste og poliomyelitt. Vaksinasjonsdekningen for meslinger, kusma og røde hunder er noe lavere med 92 prosent, men denne har steget betraktelig siden 2002-2003. Blant seksåringer i Norge er hele 95 prosent fullvaksinert mot difteri, tetanus, kikhoste og poliomyelitt og 93 prosent mot meslinger, kusma og røde hunder. Det viser de ferskeste tallene fra Folkehelseinstituttet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer