Disse valutaene er billigst akkurat nå

Den norske kronen holder seg overraskende stabil.

Britiske pund, svenske kroner og amerikanske dollar er billigere nå enn de har vært i snitt på 2000-tallet. Foto: Colourbox.com / Montasje: DinSide
Britiske pund, svenske kroner og amerikanske dollar er billigere nå enn de har vært i snitt på 2000-tallet. Foto: Colourbox.com / Montasje: DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har flere ganger skrevet om hvor billige pund og svenskekroner er for tiden. Og det er ikke uten grunn. Akkurat nå er svenskekrona cirka 7 prosent billigere enn den har vært i snitt på 2000-tallet. Det britiske pundet er hele 18 prosent billigere nå enn snittet de siste årene.

I fjor på denne tiden kunne vi registrere at også dollarkursen var rekordlav. I slutten av mai i fjor var kursen nede på utrolige 4,9975 kroner. Til sammenlikning kan dagens kurs på 6,5721 kroner virke særdeles høyt, men sannheten er at kursen er lavere enn normalt.

I snitt på 2000-tallet har dollaren holdt seg så vidt over 7 kroner, ifølge tall fra Norges Bank.

Skal du handle i utenlandske nettbutikker, eller handle selv i utlandet, er det altså Sverige, Storbritannia og USA du bør se til.

Sjekk dagens valutakurser

Dyr euro og danskekrone

Historien om euroen og danskekronen er en helt annen. En dansk hundrelapp koster i dag over 117 norske kroner. Gjennomsnittet på 2000-tallet har vært 108 norske kroner for 100 danske.

Euroen holder seg også sterk i forhold til norske kroner. 1 euro koster i dag 8,72 kroner, mot 8,07 kroner som har vært snittet de siste årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer