Distriktsbutikker får støtte til drivstoffsalg

26 butikker har fått støtte så langt i år.

Regjeringen har så langt i år gitt støtte til 26 matbutikker i distriktene, som ønsker å selge drivstoff til kundene. Foto: ALLOVERPRESS
Regjeringen har så langt i år gitt støtte til 26 matbutikker i distriktene, som ønsker å selge drivstoff til kundene. Foto: ALLOVERPRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Syns du det er langt til nærmeste bensinstasjon? Fra og med 2012 gir regjeringen støtte til nærbutikker som ønsker å satse på salg av drivstoff.

Dette skjer gjennom utviklingsprogramet Merkur, og så langt i år har 26 lokalbutikker i distriktene fått støtte til dette.

Disse har fått støtte

Ordningen med statlige tilskudd til drivstoffanlegg ble innført i januar i år, for å sikre folk i distriktene rimelig tilgang på drivstoff. Regjeringen har ifølge egne nettsider satt av 21 millioner kroner i 2012 til nettopp drivstofftilskudd gjennom Merkur-programmet.

– For mange distriktsbutikker er salg av drivstoff en viktig tilleggsfunksjon. Dagligvarehandel og drivstoffhandel er tjenester som sammen gir sterkere lokale servicesentre, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete i en pressemelding.

>>Her fyller de drivstoff til halv pris!

Merkur-programmet har som mål å være et bidrag for å sikre den lokale bosetningen i distriktene tilgang på varer og lokal service i området der de bor.

Butikker som har fått støtte

Interessen for å søke har så langt vært størst blant nærbutikker i Sogn og Fjordane, Nordland og Troms.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer