Djevelsk reklame ikke forbudt

Forbrukere mener Obos-reklame er krenkende.

Publisert
Sist oppdatert

Flere forbrukere har reagert negativt på Obos' siste annonsekampanje for sine meglertjenester. Annonsene har vist personer med grønne øyne, horn eller spiss tunge.

Til bildene står teksten "En djevel til å selge boliger." Annonsen oppfordrer forbrukerne om å kontakte sin lokale djevel for slik å oppnå djevelsk gode priser. Forbrukerne har opplevd kampansjen som dum, uheldig og krenkende.

Dette ifølge Forbrukerombudet.

Ikke bare dum, men også krenkende, mente forbrukerne. Avisa Vårt Land skriver på sin nettutgave at 30 - 40 personer har klaget på annonsen.

Faksimile, Obos
Ikke bare dum, men også krenkende, mente forbrukerne. Avisa Vårt Land skriver på sin nettutgave at 30 - 40 personer har klaget på annonsen.

Faksimile, Obos Vis mer

Djevelsk god reklame?

Synes du Obos' djevelreklame er krenkende? (Avsluttet)
Nei(70%) 401
Ja(30%) 170
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Forbrukerombudet har vurdert Obos-kampanjen etter markedføringslovens paragraf 1 som forbyr næringsvirskomhet å utføre handlinger som er urimelige overfor forbrukerne eller som på annen måte er i strid med god markedsføringsskikk.

Forbrukerombudet mener at det at enkeltpersoner føler seg krenket ikke er tilstrekkelig god grunn for å bruke markedføringsloven til å trekke kampanjen. Kampanjen er ikke lovstridig, mener Forbrukerombudet.

Trøbbel for reklame "som oser av sex"

Jan-Olav Henriksen, professor ved Menighetsfakultetet, sier til avisa Vårt Land at han synes annonsen er usmakelig og et godt eksempel på at religiøse og populærreligiøse symboler nå blir brukt mer for å fremme kommersielle interesser.

– Man flytter religiøse symboler fra sammenhenger hvor de vanligvis er, og putter dem inn i andre, sier han.

Henriksen mener at slike kampanjer kan bidra til å tømme religiøse symboler for innhold.

Klagene som ikke førte frem

AKTUELT


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer