Djevelsk reklame ikke forbudt

Forbrukere mener Obos-reklame er krenkende.

Publisert
Sist oppdatert

Flere forbrukere har reagert negativt på Obos' siste annonsekampanje for sine meglertjenester. Annonsene har vist personer med grønne øyne, horn eller spiss tunge.

Til bildene står teksten "En djevel til å selge boliger." Annonsen oppfordrer forbrukerne om å kontakte sin lokale djevel for slik å oppnå djevelsk gode priser. Forbrukerne har opplevd kampansjen som dum, uheldig og krenkende.

Dette ifølge Forbrukerombudet.

Forbrukerombudet har vurdert Obos-kampanjen etter markedføringslovens paragraf 1 som forbyr næringsvirskomhet å utføre handlinger som er urimelige overfor forbrukerne eller som på annen måte er i strid med god markedsføringsskikk.

Forbrukerombudet mener at det at enkeltpersoner føler seg krenket ikke er tilstrekkelig god grunn for å bruke markedføringsloven til å trekke kampanjen. Kampanjen er ikke lovstridig, mener Forbrukerombudet.

Trøbbel for reklame "som oser av sex"

Jan-Olav Henriksen, professor ved Menighetsfakultetet, sier til avisa Vårt Land at han synes annonsen er usmakelig og et godt eksempel på at religiøse og populærreligiøse symboler nå blir brukt mer for å fremme kommersielle interesser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer