Kredittkort og forbrukslån til unge

DNB: - Vi vil fortsette med kredittkort til unge kunder

Tirsdag morgen har regjeringen innkalt tilbydere av forbrukslån for å høre hvordan de tar ansvar som samfunnsaktører. DNB mener de gjør mye.

KREDITTKORT TIL UNGE: DNB har innført det de selv kaller en «streng policy» ved salg av kredittkort og forbrukslån. Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix
KREDITTKORT TIL UNGE: DNB har innført det de selv kaller en «streng policy» ved salg av kredittkort og forbrukslån. Foto: Erik Johansen/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Bakgrunnen for tirsdagens møte er at regjeringen over lengre tid med uro har sett på utviklingen i forbrukslånsmarkedet. Nå vil de vite hva de som tilbyr forbrukslånene, faktisk gjør, som låneytere og som samfunnsaktører, for å ivareta ansvaret de har for å opptre på en samfunnsnyttig og bærekraftig måte.

I en pressemelding forsikrer en av de inviterte aktørene, DNB, at banken deler bekymringen. Markedsveksten i usikret kreditt til forbrukere er mer enn doblet de siste ti årene.

Får avslag

De understreker at de derfor har valgt det de selv kaller en «streng policy» ved salg av kredittkort og forbrukslån. Den inkluderer blant annet at DNB ikke tilbyr forbrukslån til noen under 23 år. Men de tilbyr låneformen like fullt og vil fortsette å tilby kredittkort til unge kunder som har økonomi som tilsier at de kan bruke det fornuftig.

– Vi har hatt en streng kredittpolicy i hele perioden og er varsomme ved markedsføring av denne typen kreditter. Over halvparten av de under 25 år som søker om kredittkort, får avslag, personmarkedssjef Ingjerd Blekeli Spiten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer