DnB = Peer Gynt

Ingen banker fortjener navnet Robin Hood-banken. De gir ikke ved dørene. Men Peer Gynt, Reodor Felgen og Bør Børson fant vi.

Publisert
Sist oppdatert

Basert på DinSides prislister og mangeårige erfaring med norske banker, har vi koblet bankene med figurer i norsk kulturhistorie:

Peer Gynt-bankenBank: Den norske Bank (DnB). DnB er som Peer Gynt seg selv nok, noe de høye gebyrene og rentene tyder på. Banken vil som Ibsens nasjonalfigur vokse seg stor, noe den kommende fusjonen med Gjensidige Nor viser. DnB hadde 2,33 milliarder kroner i overskudd i 2002.

Reodor Felgen-banken Bank: Skandiabanken.Skandiabanken har lave gebyrer, og er hittil en suksess - som Reodor Felgen i Flåklypa Grand Prix. Banken opptrer smart og oppfinnsomt, er teknologisk avansert og vektlegger fart - som Reodor.

Espen Askeladd-bankenBank: Gebyrfri.no (Bankia Bank).Plutselig kom en ung og ukjent frekkas. Han tilbød VISA-kort uten gebyrer. Parallellene til eventyret er åpenbare. Askeladden kom fra intet og utfordret de store konkurrentene, men lyktes likevel.

Egon Olsen-banken.Bank: Finansbanken.På de fleste prisoversikter DinSide har laget de siste årene, har Finansbanken vært blant de dyreste bankene. Målgruppen for banken er velstående folk med mye penger. Siden bankens gebyrer og renter er ugunstige, kan man si at de rike må betale. Det var målet med Egon Olsen og resten av Olsenbandens planer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer