DNB: Derfor senker vi ikke rentene umiddelbart

Begrensninger i datasystemet og et urolig internasjonalt marked er blant årsakene DNB trekker fram for at de ikke kutter rentene raskere og kraftigere.

RENTEKUTT? DNB er blant bankene som har meldt om rentekutt etter at Norges Bank har senket styringsrenta - men det tar mange uker før kundene får nyte godt av rentekuttet. Dette får bankene kritikk for. DNB forklarer forsinkelsen med begrensninger i datasystemet og et urolig internasjonalt marked. Foto: NTB scanpix
RENTEKUTT? DNB er blant bankene som har meldt om rentekutt etter at Norges Bank har senket styringsrenta - men det tar mange uker før kundene får nyte godt av rentekuttet. Dette får bankene kritikk for. DNB forklarer forsinkelsen med begrensninger i datasystemet og et urolig internasjonalt marked. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I løpet av en drøy uke har Norges Bank satt ned styringsrenta to ganger, med totalt 1,25 prosentpoeng på én uke. Styringsrenta er nå på 0,25 prosent, etter det siste kuttet fredag 20. mars.

Etter det første rentekuttet satte mange banker ned renta, og nå har flere banker, blant annet DNB, Nordea, Danske Bank, SpareBank 1 SR-Bank og Sbanken, meldt om nye rentekutt, etter det andre kuttet i styringsrenta.

Bankene har imidlertid fått kritikk for å ikke gi kundene like stort kutt i boliglånsrenten som det Norges Bank har gjort i styringsrenten – og for at kuttet først skjer om flere uker.

Som du kan se i vår oversikt over de siste rentekuttene, er det stor forskjell på når bankene sier at det siste rentekuttet vil vare fra:

Mens Sbanken sier rentekuttet vil få umiddelbar effekt, også for eksisterende kunder, sier DNB at kuttet først vil komme eksisterende kunder til gode 2. mai. Nordea har satt 29. april som dato for kutt for eksisterende kunder.

Men mens Norges Bank har satt ned styringsrenten med 1,25 prosentpoeng for å bøte på coronakrisen, har DNB fulgt opp med et kutt i boliglånsrenta på 0,85 prosentpoeng. Men først fra begynnelsen av mai.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer