Klagen ble avvist:

DNB hjalp eldre kvinne å overføre 720.000 kroner til svindler

En 72-åring klaget DNB inn for Finansklagenemnda etter at banken hjalp henne med å overføre penger til det som viste seg å være en svindler. Klagen ble avvist.

FIKK KLAGE: En 72-år gammel dame har klagd inn DNB for å ha hjulpet henne med å overføre 720.000 kroner til en svindler. Klagen ble avvist av Finansklagenemda. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
FIKK KLAGE: En 72-år gammel dame har klagd inn DNB for å ha hjulpet henne med å overføre 720.000 kroner til en svindler. Klagen ble avvist av Finansklagenemda. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ifølge Dagens Næringsliv fikk den eldre kvinnen hjelp til å overføre til sammen 720.000 kroner til «forloveden» i Canada, før banken skjønte at noe var galt. Kvinnen fikk råd av DNB om å anmelde saken, noe hun gjorde.

Hjalp til med fire overføringer

Hun klaget også DNB inn for Finansklagenemnda, i håp om å få tilbake pengene. I klagen vises det til at banken skal sikre sine kunder mot svindel og annen økonomisk kriminalitet. Kvinnen mener derfor DNB burde advart henne om at hun kunne være i ferd med å bli lurt.

Rådgiveren i DNB hjalp henne med fire overføringer før hun ble advart om at hun så ut til å bli svindlet.

Avviser ansvar

DNB avviser å ha ansvar og påpeker at rådgiveren kun bisto med det praktiske rundt overføringene og ikke ga kvinnen råd om investeringer.

Finansklagenemnda behandler tvister mellom finansforetak og kundene deres. Saken er avvist på grunn av bevissituasjonen, og tilsynet ønsker ikke å kommentere saken.

Tidligere saker viser at det skal mye til før Finansklagenemnda og domstolene ansvarliggjør banker i lignende tilfeller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer