DnB in-Direkte?

Publisert

DnB Direkte skal ha ros for at de tok kontakt flere ganger, og med det var blant de bankene med raskest responstid - i første omgang. Men de ville ikke en gang antyde en rentesats for oss. Det fikk vi ikke uten en verdivurdering eller takst på boligen hvor banken skal ha sidesikkerhet - altså eneboligen til svigers. Ingen av de andre bankene var så rigide.

Storbankenes problem?

Det hjalp ikke at at vi framholdt at eneboligen like utenfor Oslo er nedbetalt og verdt ganske mye penger - banken måtte ha det dokumentert. Riktignok holdt det med en verdivurdering fra "tidlig på 90-tallet", men en slik foreligger ikke av den aktuelle boligen.

Å få utført en verdivurdering eller takst koster penger, og hvem gidder å betale for i det hele tatt å få et tilbud fra banken?

Smertelig

- Det er litt merkelig at dere ikke en gang fikk en prisantydning, som vi vanligvis gir. Et bindende lånetilbud ville vi imidlertid ikke ha gitt uten dokumentasjon for tilleggssikkerheten. Vi har smertelig erfart at det ikke lønner seg å låne ut penger uten å ha ordentlig sikkerhet for det, sier Øyvind Larssen. informasjonsrådgiver i Den norske Bank.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer